Sunday 29 October 2017

Šokoladainis su OREO sausainiais.

Kai šiandieną geriant kavą ir skaitant naujienas fb. man išmetė žinutę, kad aktyviai jungiasi žmonės prie mano puslapio, o tu va, tingine nekeli receptų, teko susimąstyti ir pagalvoti, kuo galėčiau pavaišinti virtualius svetelius.
Šaldytuve buvo pasimetęs kreminės varškės kibirėlis, spintelėje pasislėpę tupėjo sausainiai...Traukiau viską į dienos šviesą ir pasakiau: GANA. Einu prie reikalo. Vaikai pareiškė norą padėti, tad bendrom jėgom gimė nuostabus pyragas, kuriam visa šeima pasakėme: TAIP!!! Gavęs tris taip iš keturių, mano pyragaitis keliauja į kitą etapą, kuriame bus kartojamas ne kartą.
O jūs jeigu dar neišsirinkote kokį pyragą kepsite PYRAGŲ DIENAI, tai stipriai rekomenduojų šį.

2 kiaušiniai,
50 gr. kakavos,
120 gr. miltų,
350 gr. kreminės varškės,
75 gr. cukraus,
80 gr. cukraus pudros,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
120 gr. sviesto,
16 OREO sausainių,
žiupsnelis druskos.

Kreminę varškę išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Padedame į šaldytuvą, kol prireiks.
Sviestą pakaitiname su cukrumi, kol sviestas ištirpsta, o cukrus neturi ištirpti pilnai. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
Kiaušinius išplakame ir supilame ištirpintą sviestą ir dar paplakame. Suberiame miltus, kakavą ir druską ir sumaišome tešlą.
Į kepimo skardą išklojame kepimo poieriumi( naudojau kekso pailgą ) ir supilame puse tešlos, įspaudžiame puse sausainių. Supilame varškės masę ir tolygiai paskirstome po visą plotą, užpilame likusią rudą tešlą. Sudedame ant viršaus likusius sausainius.
Dedame skardą į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C. temp. 30 min. arba, kol pyragas pilnai iškepa.

Šaltinis:Neringos blogas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...