Sunday 22 October 2017

Smidrai su karamelizuotais svogūnais.

Skamba puikiai ar ne?
Neišsiplėsiu labai, nes manęs laukia krūva darbų, bet pasakysiu: verta gaminti.
Man kaip svogūnų mylėtojai, čia buvo kažkas wouuuu...Noriu dar...Būtinai gaminsiu dar.

20 smidrų,
2 svogūnai,
2 šaukštai balto vyno acto,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai cukraus ( naudojau rudą),
druska.
Sukietėjusius smidrų galiukus nupjaukite.
Į garinimo indą pripilkite vandens.
Sudėkite nuplautus smidrus į garintuvą ir garinkite 10 min.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite svogūnus. Užberkite druskos ant svogūnų ir ant vidutinės ugnies maišant pakepinkite 8 min., kol svogūnai suminkštės ir šiek tiek paruduos. Supilkite actą ir suberkite cukrų ir maišant pakepinkite, kol svogūnai gražiai karamelizuosis. Nukelkite nuo ugnies.
Į pailgą lėkštę dėkite smidrus, ant viršaus uždėliokite karamelizuotus svogūnus.

6 porcijos ir užtruksite apie 20 min.



Šaltinis: žurnalas Debesys.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...