2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

Garų puode gaminta lašiša su šparaginėmis pupelėmis.

Esu aš žmogus ,valgantis mėsą visur ir visada, visais metų laikais. Ir jeigu tą dieną nesuvalgau kažko mėsiško, būnu alkana ir nelaiminga, plius negaliu užmigti...Bet kartais būna išimčių, kai mėsą pakeičiu žuvimi ar kokiais makaronais, bet...būnu alkana šiek tiek.
Šią lašišą gaminau vieną šeštadienio popietę, kai su mylimu Samčiu norėjome kažko lengvo.
Lašiša ir šparaginės pupelės buvo gaminami garų puode. O žinote koks gėris yra garų puodas? Maistas gamintas garų puode iš produkto atima tik 11 proc. naudingųjų jo sąvybių, nenaudojami riebalai, tad puikiai tinka norint numesti šiek tiek svorio. Nerašysiu daug koks tai gėris, manau patys puikiai žinote.
Dalinuosi šį kartą nuostabiu patiekalu žuvies, kuris mums patiko.
Padažas čia nebūtinas, bet mums jis labai patiko prie šios žuvies, kad vis dasidėdavome dar ir dar...
 Gausis 2 porcijos, laikas apie  30 min.

2 gabaliukai lašišos ( po 150 gr.),
200 gr. šparaginių pupelių,
druska,
pipirai,
džiovintų prieskoninių žolelių mišinio
2 lauro lapai.

Padažas:
200 ml. graikiško jogurto,
1 citrinos sultys,
2 šaukštai sauso balto vyno,
pundelis šviežių krapų.

Lašišą ištrinkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu.
Pupeles nuplaukite ir nupjaukite galiukus.
Į garų puodą supilkite vandenį ( kiekviename skirtingai, tad žiūrėkite pagal matavimus), sudėkite lauro lapus ( jie duos kvapą garuodami ir žuvis gaus jų kvapo). Dedame pirmą padėklą su lašiša. Ant viršaus uždedame kitą padėklą su pupelėmis. Uždengiame ir nustatome garinimo laiką 20 min.
Kol lašiša ir pupelės garinasi, ruošiame padažą.
Visus padažo ingridiantus sumaišome iki vientisos masės, sudedame smulkintus krapus ir vėl gerai išmaišome. Paragaujame ar nereikia druskos.
Į lėkštę dedame pupelių pagrindą, ant viršaus uždedame lašišos gabalėlį.
Padažą patiekiame atskirai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.