2017 m. rugsėjo 28 d., ketvirtadienis

Žuvies sriuba.

Šiandieną palikusi vaikus mokykloj sėdau į autobusą ir bildėjau į miesto turgų. Prisiprekinau, kad vos panešiau, bet tai kaip nepirksi, kai vyšnios už juokingą kainą arba granatai 8 už 1 sv...
Grįžau namo, atsisėdau su puodeliu kavos ir vėl...Vyras grįžo. Valio...Varom į parką dviese pasivaikščioti kaip jaunystėj. Oras puikus, tai ko sėdėt namuose.
Grįžus sugalvojom, kad norim sriubos su žuvimi, tad teko gaminti.
Sriuba gavosi labai skani, tiršta...
Žuvį naudokite kokią norite, patartina balta.

6 bulvės,
1 svogūnas,
250 ml. pieno,
750 gr. baltos žuvies file,
500 gr. krevečių,
1 morka,
2 šaukštai smulkintų krapų,
500 ml. vandens,
druska,
pipirai.

Susmulkintas bulves užpilkite vandeniu ir virkite, kol bulvės suminkštės.
Svogūną susmulkinkite, morką sutarkuokite ir apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Sudėkite daržoves į puodą su bulvėmis, sudėkite smulkintą žuvies filė ( pjausčiau vieno kąsnio gabaliukais) ir uždengus pavirkite 3 min. Sudėkite krevetes , supilkite pieną, suberkite prieskonius ir dar pavirkite 3 - 5 min. Suberkite smulkintus šviežius krapus.
 p.s. recepte siuloma pieną pilti į puodą, kai pradeda virti bulvės, bet aš nemėgstu virinto pieno, tai pyliau baigiant virti.
Kai jūs skaitysite šį įrašą, aš virtuvėje kepsiu keksiukus mokyklos šventei. Tuoj bus naujų receptų su jais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.