2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

Ryžių - vištienos troškinys paprikoje.

Dabar troškinių manija. Viens  du ir pietūs paruošti. O kol troškinasi / kepa galima užsiimti kitokia veikla pvz. knygos skaitymu su katinu ant kelėnų.
Ar lieka pas jus likučių nuo vakarienės? Jei lieka, tai šiam patiekalui sunaudoti galėsite juos.

500 gr. biriai virtų ryžių,
1 maža cukinija,
1 svogūnas,
1 morka,
500 gr. virtos/ keptos/rūkytos vištienos,
šlakelis aliejaus,
1 stiklinė sultinio arba vandens,
druska, 
pipirai,
kelios šakelės petražolių,
pomidorų padažo,
3 spalvotos paprikos.

Cukinija ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite.
Įkaitinkite aliejų ir porą minučių pakepinkite svogūnus su morkomis, tada sudėkite cukinijas ir pakepinkite kelias minutes.
Sudėkite smulkintą vištieną, virtus ryžius, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 10 min.
Sudėkite pagal skonį pomidorų padažą, smulkintus žalumynus, berkite druską ir pipirus, išmaišykite.
Paprikas perpjaukite per puse, išimkite sėklytes, nuplaukite.
Į paprikas dėkite įdaro ir sudėkite į kepimo skardelę.
Kepkite 180 C.temp. apie 10 min., kol paprikos šiek tiek suminkštės.

p.s. galima naudoti vietoj ryžių perlines kruopas, grikius...
3 porcijos, užtruksite iki 30 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.