2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Kalakutienos kotletai su obuoliais.

Ruduo, pilni sodai obuolių...Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas manę - kotletais.
Obuoliai tinkami ne tik desertams, bet ir prie mėsos, sriuboms, salotoms...
Kotletai gavosi labai minkšti, tirpo burnoje, o obuolys labai stipriai nesijautė.
Kotletus galite kepti ir orkaitėje, tada bus liesesni.

2 obuoliai,
2 nedideli svogūnai,
1 kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
druska,
pipirai,
džiuvėsėliai,
aliejaus kepimui.

Svogūnus ir obuolius susmulkinkite mažais kubeliais. Šlakelyje įkaitinto aliejaus pirmiausia apkepinkite svogūnus, tada berkite obuolius ir kepkite, kol truputį suminkštės. Atvėsinkite.
Į smulkintą kalakutieną berkite smulkintas česnako skilteles, sukrėskite svogūnus ir obuolius, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite. Pagal skonį pasūdykite, berkite pipirus ir dar kartą gerai išminkykite.
Suformuokite kotletus. Apvoliuokite džiuvėsėliuose iš abiejų pusių ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.
Valgėme su salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.