2017 m. rugsėjo 10 d., sekmadienis

Ešerys su česnakiniu sviestu.

Visi žinome, kad greiti pietūs tiesiog būtini. Jei turite tokią galimybę pietus valgyti namuose, juk nesinori valgyti vakarykščio šildyto maisto. Tad kaip greitai susisukti, kai turi tik 1 valandą? Labai paprastai. Ir nereikės valgyti kokių salotų, o netgi žuvytę.
Aišku garnyrui bulbių jau neišvirsite, bet salotos prie jos irgi puikiai tiks.
Sviestą pasiruoškite iš anksto ir šaldiklyje galite laikyti 2 mėn. Sviestas tiks ne tik su žuvimi, jautiena, bet ir ant bulvių...

100 gr. minkšto sviesto,
1 žiupsnelis krapų smulkintų,
3 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos ( jei sviestas nesūdytas).

4 ešerio filė ( galima ir kitokia baltą žuvį naudoti),
druska ir malti pipirai pagal skon
aliejaus kepimui.

Ruošiame sviestą: su mikseriu išplakame sviestą iki purumo, sudedame  smulkintus česnakus, krapus ir sviestą ir dar paplakame, kad gerai susimaišytu.
Ant sviestinio popieriaus iš sviesto masės formuojame pailgą dešrą ir susukame su popieriumi. Dedame į šaldiklį bent jau 20 min.
Ešerio file apibarstome druska ir pipirais. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, dedame apkeptus žuvies gabaliukus ir kepame 175 C. temp. orkaitėje 5 min.
Prieš tiekiant ant žuvies uždedame po sviesto nedidelį gabaliuką.
Jei sviestas paruoštas iš anksto, tai darbo visai mažai. Greita ir skanu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Prezidentiniai J.F.Kennedy vafliai.