Saturday 26 August 2017

Triušienos šnicelis su padažu.

                                                                          Internete jau senokai vaikšto visokie šnicelių receptai. Skirtingi, bet vistiek ŠNICELIAI. Šaldytuve kaip tik verkė nenaudojama triušiena, tad teko traukti į dienos šviesą ir receptu dalintis su visais.
Iš tikro, tai senai jau kirbėjo mintis pagaminti kažką iš smulkintos triušienos, o dabar pasitaikė puiki proga, nes šeima pareiškė norą, kad būtu kažkas paprasto, su padažu ir skanu.
Jūsų teismui paprastas, bet neprastas receptas.

1 nedidelis svogūnas,
1 kiaušinis,
0.5  šaukštelio dž.raudonėlio,
4 šaukštai džiuvėsėlių,
druska,
pipirai,
džiuvėsėlių apvoliojimui.
Padažas:
1 šaukštas sviesto,
100 ml.pieno,
200 ml.sultinio,
3-4 šaukštai miltų.

Į dubenį su smulkinta triušiena sudėkite smulkintą svogūną, muškite kiaušinį, berkite raudonėlį, druską, pipirus, džiuvėsėlius ir gerai išminkykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Iš mėsos masės darykite delno dydžio šnicelius ir apvoliokite džiuvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės liepsnos iš abiejų pusių, kol iškeps.
Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, berkite miltus ir maišykite. Supilkite sultinį ir maišykite, kad neliktu miltų gumuliukų, o padažas pradės tirštėti. Kai padažas pradės tirštėti supilkite pieną ir maišydami pakaitinkite kelias sekundes.
Jei trūksta skonio, įberkite į padažą druskos.
Tiekite šnicelius su padažu ir pasirinktu garnyru.

p.s. galite kepti ir su kitokia mėsa.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...