Sunday 16 July 2017

Vištos krūtinėlė su paprikom.

        Šiandieną aplankėm senai matytus draugus ir grįžusi namo taip tingėjau virtuvėje darbuotis...Tad greitai susisukau ir valgėme genėtinai paprasta ir greita patiekala, bet labai skanų. Man kažkiek priminė kinietiška virtuve.
       Mėsa gavosi labai minkšta, sultinga...
  •         700 gr. vištienos krūtinėlės file,
  • 2 paprikos ( naudojau žalias),
  • 2 svogūnai,
  • 2  česnako skiltelės,
  • 2 šaukštai balto vyno acto,
  • 3 šaukštai pomidorų padažo,
  •  rūkytos paprikos,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų,
  • dž. čiobrelio,
  • bulvių krakmolo apviliojimui,
  •  aliejaus kepimui.
       Vištiena nuplauname, nusausiname ir supjaustome pailgais kepsneliais. Apibarstome paprikos rūkytos milteliais, druska, pipirais, čiobreliais ir gerai įtrynę pamarinuojame valandėlę.
        Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti vištieną apvoliota lengvai bulvių krakmole.
        Kepame iki gražios auksinės spalvos ir , kol mėsa iškeps. Atidėkite.
        Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintus pusžiedžiais svogūnus, paprikas pailgais šiaudeliais ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite išspaustus česnakus, supilkite vyno actą ir pomidorų padažą ir maišydami pavirkite minutę.
         Sudėkite vištieną ir pamaišę , kad apsiveltu padažu su daržovėmis patroškinkite 2 min.
         Paragaukite, jei trūksta skonio, įberkite prieskonių.
         Valgėme su ryžiais.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...