Tuesday 25 July 2017

Tuno kepsnys.

Dar vienas skanus pilvui ir akiai kepsnys.
Nusipirkusi tuno ilgai ieškojau lietuviškuose maisto tinklaraščiuose idėjų kaip galėčiau paruošti žuvį, bet dėja...neradau nieko, kas patiktu. Teko atsiversti angliška kulinarine knygą ir ten ieškoti idėjų.
Radau. Ir šiandieną dalinuosi puikiu patiekalu, kuris mums labai patiko ir dar ne kartą gaminsime.

4 tuno steiko gabaliukai,
3 šaukštai sojos padažo,
1 šaukštas Vusterio padažo,
1 šaukštas garstyčių,
1 šaukštas medaus, 
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus.

Sumaišykite kartu sojos padažą, Vorčesterio padažą, garstyčias, medų ir aliejų.
Į marinatą sudėti tuno gabaliukus. Tunas turi visas apsivelti padažu. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie dvi valandas.
Išimkite tuną iš marinato ir dėkite į skardą ištiesta folija ir kepkite 180 C. temp. 20 min.
Valgėme su salotomis.
Tai labai sotus patiekalas, kurį sunkiai įveikiau.

Šaltinis:fish and seafood kulinarinė knyga.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...