Thursday 27 July 2017

Triufeliai su vafliais.

Ragaudama naujus skonius ir išbandydama naujus receptus, laikas nuo laiko grįštu prie senų skonių.
Yra tokių receptų, kurių po tam tikro laiko norisi dar ir dar...
Triufeliai yra vieni iš tokių, kurie grįžta į virtuvę bent kartą į metus. Ir juos ragaudama prisimerkiu vėl ir vėl...Su kiekvienu kąsniu nugrimztu į vaikystę...
Šie buvo gaminami labiau pavaišinti kaimynus, nes jie nepamiršo pasveikinti mano mažosios, kuri rytoj švęs jau 5 gimtadienį. Kaimynai įvertino puikiai.

80 ml. 35 % grietinėlės,
200 gr. šokolado ( naudojau pieniška),
50 gr. sviesto,
3 šaukštai kakavos,
3 lakštai paprastų vaflių,
kokoso drožlių apvoliojimui arba cukraus pudros, tinka ir kakava.

Grietinėlę pašildykite ant silpnos ugnies, nukaiskite ir sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps. Į šokolado masę sudedame sviestą ir kakavą ir gerai išmaišome.
Vaflius sutrupiname iki smulkių gabaliukų ir supilame į šokolado masę. Dedame indą į šaldytuvą porai valandų, kad masė sustingtu.
Kai masė bus tvirta, imkite šaukšteliu ir su rankomis formuokite kamuoliukus.
Apvoliokite kokoso drožlėse.

Idėja rasta internete ir užrašyta į knygelę :)


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...