Monday 19 June 2017

Pusryčių blynas su varške.

Šis receptas panašus į Vokišką blyną, kurio receptu dalinausi prieš Užgavėnes.
Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.
Vyro pageidavimu dėjau razinų, bet čia puikiai tinka uogos įvairios.
Žodžiu tingiems pusryčiams, kai nereikia niekur skubėti šis blynas bus puikus patiekalas.


300 ml. pieno,
250 gr. varškės,
50 gr. tirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
200 gr. miltų,
1 šaukštas cukraus,
 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
sviesto skardai ištepti,
sauja norimų uogų ( naudojau razinas),
cukraus pudros pabarstymui.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. temp.
Kiaušinius  išplakite su cukrumi, supilkite lydyto sviesto, sudėkite varškę ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su druska ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite į varškės masę.
Supilkite pieną palaipsniui ir gerai išmaišykite.
Sudėkite uogas ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į skardą ištepta sviestu.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba , kol gražiai apskrus ir vidus iškeps ( priklauso nuo skardos dydžio ir blyno storio ).
Iškepusi apiberkite cukraus pudra.
Galima valgyti su uogiene ar grietine.

 Pas mus svečiai, mes namuose nesėdime vis judame, važiuojame...Labai smagus laikas.
O dar kai oras toks geras....

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...