Friday 19 May 2017

Špinatų keksas.

 Kai šio kekso nuotrauką įkėliau į FB., jis sulaukė didelio susidomėjimo mano draugų tarpe.Teko greitai dalintis receptų, o kai išbandė draugės savo virtuvėse, negailėjo pagyrų jam.
Drėgnas, nėra saldus, tad puikus keksas pasmalyžiauti prie kavos.Drėgnas ir minkštas išliko ir kitą dieną.
Iš tikro į šį keksą atsargiai žiūrėjau, nes nesu mėgėja pyragų su daržovėmis, bet šį kartą surizikavau...Manau perteptas kremu jis būtu dar skanesnis . O gal net ir keksiukų formelėse nesugadintu reikalo :)

3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
200 gr.šviežių špinatų be kotelių,
1 šaukštelis vanilės,
3/4 stiklinės augalinio aliejaus,
2 stiklinės miltų,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai citrinos sulčių.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir nuskabę kotelius sudėkite į smulkintuvą.Supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrės.
Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi  iki purumo, supilkite sultis, špinatų tyrę, išmaišykite.
Pilkite sausus produktus: miltus, druską ir kepimo miltelius.Išmaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo formą pateptą riebalais ir kepkite 180 C.temp.apie 40 min.arba, kol įsmeigus ir ištraukus medinis pagaliukas bus sausas.


Šaltinis:Nidos receptai.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...