Wednesday 19 April 2017

Maltinukai su įdaru.

    Nuoširdžiai sakau: galvojau dalintis šiuo receptu ar ne...Nes, kad ir kaip tupinėjau vakar aplink šią lėkštę, nuotraukų neišgavau tokių, kokių norėjau.Buvo pikta ir apmaudu...Bet patiekalas buvo 9/10 balų.Na ir kaip nepasidalinsi, kai jis dar ne tik, kad skanus, bet ir toks, kuriam galima sunaudoti likusius virtus kiaušinius po švenčių.Ir kukulių nereikia kepti, o virti sultinyje arba garinti.
     Seniau aš juos garindavau ir prieš patiekiant užpildavau padažu, o šį kartą - viriau sultinyje.Jei nenaudosite padažo ( kaip aš), tai bus dietinis patiekalas.


  • 500 gr.kiaulienos faršo,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštas majonezo,
  • 1 svogūnas,
  • 1 šaukštas džiuvėsėlių,
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų.
       Įdaras:

  •     2 virti kiaušiniai,
  • truputis tarkuoto sūrio.
       Padažas:

  •   1 morka,
  • 1 nedidelis svogūnas,
  • 1 šaukštas miltų,
  • 1 šaukštas sviesto,
  • truputis pieno.

    Įdarui kiaušinius ir sūrį sutarkuojame.
Kukuliukų faršui visus produktus sumaišome ir formuojame kukuliukus į kurių vidurį dedame kiaušinių - sūrio įdaro.Dedame į verdantį sultinį ir verdame apie 15 min.
    Gaminame padažą.Svieste pakepiname svogūnus iki skaidrumo, dedame griežinėliais pjaustytas morkas ir pakepiname kelias minutes.Beriame miltus ir maišant supilame pieną, maišome, kol padažas sutirštės.Dedame kukuliukus ir dar pavartant pakepame apie 10 min.Pabaigoje įbėriau smulkintų krapų ir pagal skonį prieskonių.

    Valgėm su burokėlių mišraine.
    Labai skanu ir be padažo.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...