2017 m. balandžio 2 d., sekmadienis

Kopūstienė su grilio dešrelėmis.

     Jeigu Jūs sriubas tik valgote, bet nesate virusi, tikriausiai galvojate, kad tai labai sunkus darbas.Iš tikro, tai sunkaus nieko nėra, tik kartais reikia kantrybės ir laiko.Aš sriubas labai mėgstu, tad ir jas išvirti juoko darbas.
     Šį kartą sriuba su dešrelėmis, kurių liko kelios nuo grilinimo sode.Dešrelės kvepia dūmu, tad ir sriubai to kvapo kažkiek persidavė.
      Galite naudoti kokias tik norite daržoves, aš naudojau elementarias, kaip visada...


  • 1 nedidelis kopūstas ( naudojau kūginį, nes jis mums skaniausias),
  • 2 morkos,
  • 2 svogūnai,
  • 1 saliero stiebas,
  • kelios dešrelės keptos ant grilio,
  • žiupsnelis druskos,
  • žiupsnelis maltų pipirų,
  • pundelis krapų.
    Morkas sutarkuojame, svogūnus ir salierą susmulkiname.Daržoves apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.
     Į puodą pilame 2 l.vandens, dedame smulkintą kopūstą ir verdame, kol jis suminkštėja.Dedame smulkintas dešreles, kepintas daržoves ir paverdame dar 10 min.
      Beriame krapus, prieskonius ir išmaišę paliekame 5 min.
      Valgome su grietine ir juoda duona.


       Mintis rasta: skanu, gražu ir su meile Rita.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.