Saturday 1 April 2017

Keptuvėje keptas tortas.

    Šis tortas senai keptas, tik šiandien kai veidaknygė išmetė prisiminimą, kad prieš 2 m.mano šis tortas Delfi.lt puslapyje buvo labai populiarus, nutariau pasidalinti ir su jumis savo puslapyje.
     Tortas tikrai skanus, papločiai iškepa gana greit.Gal kas susigundys ir išsikeps savaitgaliui?



  • 3 stiklinės miltų,
  • 1 indelis kondensuoto pieno,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštas sodos ( negesintos actu).
       Kremas:

  • 750 gr.pieno,
  • 200 gr.sviesto,
  • 1.5 stiklinės cukraus,
  • 2 kiaušiniai,
  • 3- 4 šaukštai miltų,
  • 1 pakelis vanilinio cukraus.
   Tešlai sumaišome visus produktus.Padaliname tešlą į 8 vienodo dydžio gabalėlius ir iškočiojame keptuvės dydžio apskritimus.
    Tešlos lakštus kepame sausoje ir karštoje keptuvėje, po 1 minutės apverčiame į kitą pusę.Blynai labai greitai keps, tad nesudeginkite.
     Kai visi blynai iškeps, kraštus apsipjaustykite, bet neišmeskite, bus šonų papuošimams.

    Kremui visus produktus sumaišome, išskyrus sviestą, dedame į dubenį, dedame ant vidutinės kaitros viryklės ir intensyviai maišome, kol masė taps vientisa.Sudedame smulkintą sviestą ir gerai išmaišome.
    Blynus tepame šiltu kremu.Kai sutepsite visus blynus, apiberkite trupinukais ir dėkite į šaldytuvą.
    Skanaukite ir kitiems pasakykite.

p.s.nuotraukos senos, prieš kelis metus darytos.Bet greitai kepsiu vėl ir pasidalinsiu naujomis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...