Sunday 2 April 2017

Azijietiška duona.

    Šią duoną kepiau senai, tik dabar keliu receptą.
Darbo nedaug, skonis irgi geras...Greitai neliko, nes šilta su pienu ji nuostabi.


  • 200 ml.grietinėlės,
  • 250 ml.pieno,
  • 150 gr.cukraus,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštelis druskos,
  • 1 šaukštas sausų mielių,
  • apie 1 kg.miltų.
       Grietinėlę ir pieną pakaitiname, kol bus šiltas, bet ne karštas.
250 gr.miltų sumaišome su cukrumi, mielėmis ir šiltu pienu bei grietinėle.Leiskime suputoti.
Į suputojusią masę mušame kiaušinį, beriame druską, likusius miltus ir minkome tešlą, kol taps elastinga.Uždengiame ir paliekame 2 val, kad tešla pakiltu.
       Pakilusią tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, leidžiame vėl pakilti ir tada kepame 180 C.temp.apie 45 min.arba , kol duona iškepa.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...