Thursday 16 March 2017

Vištos krūtinėlė raugintų kopūstų patale.

    Šis patiekalas yra mano taip ištobulintas, kad jau ko gero ir užsimerkusi pagaminčiau :)   Kažkada receptas buvo rastas viename mamų forume, tik truputuką kitaip gaminamas, o aš pastoviai pagal save darau ir turim ką turim...Dažniausiai taip kepu kulšeles, ir draugės visos jau ragavo ir receptais apdalintos visos draugės ir plati giminė. Darbo nedaug, o skonis...Skonis priklauso nuo kopūstų.Teko šį patiekalą valgyti pas vienus giminaičius ir kopūstai viską sugadino.Naudoju stiklainiuose esančius raugintus kopūstus ir jie niekada nenuvylė.
       Naudokite kokią norit vištienos dalį, tikrai bus skanu.
       Šį kartą vištų krūtinėlės su kopūstais...Ech...seilės kaupiasi vėl, ir vėl, ir vėl...Einu paslapčia dar suvalgyti, kol niekas nemato :)




  • 1 kg.vištienos krūtinėlių filė,
  • 1 kg.kopūstų raugintų,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 0.5 stiklinės vandens,
  • žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
  • druskos pagal skonį (nepadauginkit, nes kopūstai sūrūs).
    Vištiena nuplauname, nusausiname ir supjaustome nemažais gabalais ( galit ir nepjaustyti).
Beriame pipirus, druską ir gerai ištriname vištienos filė.
    Į skardą tiesiame kepimo popierių, dedame kopūstų patalą, ant viršaus išdėliojame vištieną, pilame aliejų ir vandenį.
     Kepame 200 C.temp.40 min.
     Valgome su bulvėmis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...