Friday 3 March 2017

Vištiena su levandomis.

 Pamačiusi kažkada šį receptą galvojau: kažkokia nesąmonė čia.Na man niekaip nesiderino levandos ir mėsa.Bet kaip sakant: nespjauk į vandenį.Tai va, teko pas draugę paragauti šio derinio ir tikrai nustebino.
    Mano kaimynas sode augina kelis levandų krūmelius, tai kartą kai nunešiau jam savo keptų keksiukų, paprašiau, kad leistu pasiskinti truputį šio augalo.Susidžiovinau ir sėkmingai naudoju savo virtuvėje.



  • 1 kg.vištienos ( ketvirčiai, blauzdelės, tiktu ir sparniukai ar net visa višta ),
  • 2 šaukštai džiovintų levandų,
  • 4 šaukštai aliejaus,
  • 1 šaukštas džiovintų petražolių,
  • 1 citrinos sultys,
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • 4 šaukštai medaus ( aš nedėjau jo).
      Levandų žiedus sugrūskite.
Į dubenį suberkite levandas grūstas, aliejų, citrinos sultis,petražoles, druską, pipirus ir jei naudosite supilkit medų.Dėkite vištieną ir gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai pasidengtu marinatu.
    Marinuokit per naktį.
Dėkit į kepimo indą vištieną, užpilkite likusiu marinatu ir kepkite 180 C.temp.45 min.
      Garnyrui šaldytų daržovių rinkinį pakepinau nedideliame aliejaus kiekyje, tada subėriau kuskusą, užpyliau stikline daržovių sultinio ir patroškinau 5 min.,kol kuskusas suminkštėjo.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...