Monday 20 March 2017

Kiaulienos kepenėlės su daržovėmis.



    Šį patiekalą turėjau jau senai pasidalinti, bet vis delsiau.Šį kartą, susiklosčius palankioms aplinkybėmis dalinuosi su jumis.
     Yra dvi žmonių grupės, kurie nemėgsta kepenėlių ir kuriems tai puikus dalykas.Aš priskirčiau save prie antros grupės.Vaikystėje jų nemėgau jokiame pavidale, bet kai kraujas dažnai silpo, teko atrasti jas iš naujo.Dabar laikas nuo laiko gaminu ir valgome dviese su vyru, nes vaikai kaip ir aš vaikystėj, jų nemėgsta.
     Iš pradžių planavau gaminti su apelsinais, bet...kol aš planavau vaikai suvartojo visus apelsinus, tad teko gaminti kitaip.


  • 500 gr.kepenėlių,
  • 2 svogūnai,
  • 1 cukinija,
  • 1 saldi paprika,
  • aliejaus kepimui,
  • pagal skonį druskos ir pipirų.
    Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, paprika juostelėmis, o cukiniją riekutėmis ir dar per puse.
Kepenėles prieš tai išmirkykite piene, kad neliktu kartumo, tada nusausinkite ir supjaustykite 1 kąsnio gabaliukais.Dėkite į keptuve su trupučiu aliejaus ir kepkite apie 10 min.Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
    Keptuvėje su aliejumi apkepinkite daržoves.Sudėkite atgal kepenėles, berkite druskos, pipirų ir dar patroškinkite 5 min.
     Galit valgyti su pasirinktu garnyru arba tiesiog kaip salotas.







    Įkvepta:gpmagija.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...