Wednesday 29 March 2017

Kepta vištiena su medumi.

    Šiandieną visą dieną dirbau prie vaikų projekto : NASA.Tai velykinis kiaušinių konkursas, kuris paskelbiamas likus 2 savaitėms iki pavasario atostogų.Kiekvienais metais vis kita tema, bet pagrindas tas pats: kiaušinis.Tad, turėjau padaryti 2 darbus.Ir smagu, ir baisu, ir sugalvoti įdomiai reikia, nes vaikai nori laimėti...
     Kai pasakiau, kad šiandien bus kažkas iš vištienos, šeima paprašė:prašom kažko labai paprasto.Paprasto, tai paprasto...Žodžiu nors ir paprastai, bet skaniai.
      Pirmą kartą vištieną marinavau acte, kuris vištienai suteikia skonį, bet ji nėra rūgšti.


  • 1 kg.vištienos ( naudojau blauzdeles),
  • 50 ml.raudono vyno acto,
  • 3 šaukštai medaus,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 1 šaukštas dž.žolelių mišinio.
     Vištieną pamarinuojame vyno acte.Užtenka ir 30 minučių.
Ištraukus vištieną iš acto pabarstome prieskoniais,
pamasažuojame ir guldome į skardą kepimui.Aptepame skystu medumi ir kišame į orkaitę kepti apie 30 min. 200 C.temp.
     Valgėme su daržovėmis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...