2017 m. kovo 29 d., trečiadienis

Avinžirnių sriuba

1 stiklinė per naktį mirkytų avinžirnių,
1 svogūnas,
2 morkos,
3 bulvės,
žiupsnelis maltos aitrios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį,
2 l.sultinio,
smulkintų svogūno laiškų.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi, kol pagels.Išimame iš keptuvės ir apibarstome aitria paprika.
Į puodą pilame sultinį, beriame smulkintas bulves ir tarkuotas morkas.Paverdame 10 min.ir beriame išmirkytus avinžirnius.Kai avinžirniai išvirs, sudedame keptus svogūnus ir paverdame 5 min.Beriame druską, pipirus ir leidžiame sriubai subręsti.
Prieš tiekiant apibarstome svogūno laiškais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.