Wednesday, 15 February 2017

Trupininis pyragas

   Pas mus atostogos mokyklose, tad šią savaitę su vaikais mažai būname namuose.Šiandieną ta diena, kai laiką leidome parke.Oras nuostabus, jau tikrai, tikrai kvepia pavasariu.Ir pagalvojau:o vasaris ar žino iš vis, kad jis žiemos mėnuo, o ne pavasario?
     Šis pyrago receptas pas manę užrašuose saugomas nuo senų senovės ir kartais aš jį ištraukiu į dienos šviesą, kai kepu pyragą.Ir kiekvieną kartą jis mane priverčia užsimerkti iš malonumo, kai tik pradedu valgyti.Ir dar kartą, ir dar...dar...

  •  500 gr.miltų,
  • 200 gr.cukraus,
  • 4 kiaušiniai,
  • 150 gr.sviesto,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • 450 gr.uogienės (naudojau aviečių).
   
     Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi.Sviestą sutarkuojame į miltų mišinį ir greitai pradedame tarp pirštų trinti, kol sviestas nesušilo ir nepradėjo tirpti.Turi gautis smėlinė tešla.
    Į tešlą mušame kiaušinius ir greitai minkome.Turi tešla pradėti lipti.Suminkome į rutulį ir dedame  valandai į šaldytuvą.
     Į kaitiname orkaitę iki 180 C.temp.Skardą ištiesiame kepimo popieriumi.
Ištraukę tešlą iš šaldytuvo ir su burokine tarką tarkuojame 2/3 į skardą.Išskleidžiame po visą skardą tešlą, uždedame per visą plotą uogienės sluoksnį ir ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
     Kepame 45 min. arba, kol viršus taps rusvas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...