Thursday 16 February 2017

Trapūs žagarėliai

    Neringos blogą su šių žagarėlių receptu ant kompiuterio dektopo atverstą laikiau kokias dvi ar tris savaites su planu, kad jie bus išbandyti greitai.Bet tas greitai užtruko šiek tiek...Tad šiandien jau nieko neatidėliojau ir gaminau.
    Pasidaro greitai, tik į tešlą berkite daugiau miltų nė parašyta recepte, nes man kočiojant lipo kartais, tai vis dadėdavau miltų.Be proto skanūs, saldumo čia netrūko ir tikrai užteko tų 2 šaukštų cukraus pudros.Mano žagarėliai tokie apsimetėliai labiau, nes aš jų neišnėriau per skylutes, bet jūs išnerkit, bus gražesni.

  • 250 gr.kvietinių miltų,
  • 15 gr.sviesto kambario temperatūros,
  • 2 šaukštai cukraus pudros,
  • 4 kiaušinio tryniai,
  • 2 kiaušiniai,
  • 1 šaukštas pieno.
    Šia tešlą maišyti reikia maišytuvu, o ne su rankomis minkyti.
Į maišytuvą sudėkite visus produktus ir maišykite apie 3 min.
    Stalą pabarstykite miltais ,tešlą iškočiokite labai plonai, supjaustykite juostelėmis.
Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite žagarėlius iki auksinės spalvos.Atvėsinus apiberkite cukraus pudra.


                                      Šaltinis:Neringos blogas.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...