Tuesday 3 January 2017

Sausainiai ŽĄSŲ KOJELĖS

Na tai ar smagiai sutikote Naujuosius Metus?Mes ramiai, šeimos rate...Buvo ir tortas, ir vaišės, tik nuotraukų nebus.Ir išvis, kai turiu svečių namuose, tai man tas maisto fotografavimas kažkaip keistai gaunasi.

Vakar iš savo didelės knygų lentynos išsitraukiau vieną seną knygą.Pirkta ji ko gero prieš 2 metus, bet tik vakar dorai pavarčiau lovoj.Radau daug receptų, kuriuos netolimoj ateity išbandysiu ir jums parodysiu.

Vakar kepiau šiuos sausainius, jie praktiškai tokie pat kaip ir visų pamėgti varškiniai bučinukai ar kitų vadinami skarelėmis, tik šitiems vietoj paprastos varškės naudojama desertinė varškė.Ir juos reikėtu daryti didesnius, o aš formas apvalias spaudžiau su stikline.Nežinau, kurie skanesni, nes abieji patiko mūsų šeimai.Šitiems sausainiams tinka ir varškė su razinomis, tad tikiu, kad irgi būtu labai skanu.

250 gr.miltų,
200 gr.desertinės varškės,
200 gr.varškės,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Apvolioti:
cinamono,
2 šaukštai cukraus.

Tešlos produktus sukapokite peiliu, išminkykite ją ir palaikykite 1.5 val.šaldytuve, kad atšaltu.Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite apskritimus.
Sumaišykite cinamoną su cukrumi.Pavoliokite vieną apskritimo puselę cukraus mišinyje ir perlenkite pusiau, cukrumi į vidų.Taip perlenkite dar per puse.
Gautus ketvirtadalius įspauskite šakute.Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 180 temp.apie 20 min.




C.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...