Tuesday 31 January 2017

Kepenėlės sūrio- jogurto padaže

   Mėgstu kepenėles ir dažnai gaminu.Dalinuosi ir su jumis receptu, kuris mūsų šeimoj labai mėgiamas.


  • 600 gr.kepenėlių (naudojau kiaulienos, bet tinka ir kitokios),
  • 2 svogūnai,
  • 1 stiklinė vandens,
  • druska ir pipirai pagal skonį,
  • svogūnų laiškai,
  • 150 gr.lydyto sūrio,
  • 200 ml.natūralaus jogurto.
    Kepenėles užmerkiame piene, kad ištrauktų kartumą.
Svogūnus susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.Išimame iš keptuvės ir atidedame.
       Kepenėles susmulkiname 1 kąsnio gabaliukais ir kepiname keptuvėje iki kol gražiai apskrus.Dedame atgal svogūnus, užpilame vandeniu ir troškiname 10 min.Sudedame lydytą sūrį ir maišome, kol jis išsilydo.Dedame jogurtą sumaišyta su svogūnų laiškais, druska ir pipirais ir troškiname dar apie 10 min.
       






Šaltinis:Jurgitos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...