Friday 30 December 2016

Prašmatnūs keksiukai su brendžiu,kava ir rikotos sūriu.

   Prisimenu juos, kai kepiau rugpjūčio mėnesį prieš kelionę į Lt.Buvo šilta, tad ir jų fotosesija buvo daroma sode.Tai buvo pirmas mano gaminys Debesys žurnalui.Juos kepdavau dažnai, tik tiek, kad primaišiau papildomai kavos ir puikiai tiko į kavos tema.
     Siūlau ir jums pabandyti juos.

4 vidutinio dydžio kiaušinių
180 g. cukraus
160 g. sviesto
140 g. miltų
40 g. krakmolo
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 ml brendžio 
​Kremui:
200 ml.grietinėlės
250 gr.rikota sūrio
1 arb.š.tirpios kavos
100 gr.cukraus pudros
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir krakmolą. Minkštą sviestą plakite su cukrumi kol masė taps panaši į purų sviestinį kremą. Po vieną, vis paplakdamos įmaišykite kiaušinius. Į gautą plakinį įsijokite sausų produktų mišinį ir viską gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite brendį. Tešla bus panaši į grietinės masę.
Dėkite po 2 šaukštus tešlos į keksiukų formeles. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kremas:Grietinėlę su cukraus pudra išplakite iki standumo, įmaišykite rikotą ir kavą.Išmaišykite iki vientisos masės ir kai keksiukai atvės,puoškite kremu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...