Sunday, 13 November 2016

Naminis mėsainis

   Kartais ir mes pasidarom greito maisto užkandine namuose.
Šiandien, kai niekur nebėgom, o tiesiog tinginiavom namuose iš ryto, sugalvojau, kad gal gerai butu tokie pietūs pas mus.
    Šie mėsainiai sulipdyti iš kelių receptų, nes dėjom į jį tai, kas skaniausia mums.
Be galo sotūs, skanūs...Vos po 1 suvalgėme, aišku vyrui teko 2...

4 porc.

4 bandelės mėsainiams,
4 mėsainiai,
salotos pagal poreikį,
padažas,
4 sūrio lydyto lapeliai,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
aliejaus kepti mėsainius.

Mėsainiams:
450 gr.kiaulienos faršo (naudoti galima bet kokį),
0.5 svogūno,
2 šaukštai manų kruopų,
1 kiaušinis,
pipirai ir druska.

Padažas:

2 šaukštai lengvo majonezo,
2 šaukštai pomidorų padažom
2 marinuoti nedideli agurkėliai,
pipirai,
truputis krapų.

Iš produktų mėsainiams suminkome gerai masę ir padarę didelius mėsainius kepame nedideliame aliejaus kiekyje keptuvje.Apkepusius dedame į skardą ir baigiame kepti orkaitėj.180 C.temp.apie 10 min.

Padažui sumaišome majonezą su pomidorų padažu, supjaustome smulkiai agurkelius,krapus ir įbėrę pipirų viską gerai sumaišome.

Keptuvėje išlydome sviestą ir kepiname svogūnų žiedus iki kol taps skaidrūs.

Bandeles perpjauname per puse ir pašildome.
Ant apatinės bandelės dedame padažo, salotų mišinio, mėsainis, sūrio, kepintų svogūnų ir uždengiame viršutine bandele.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...