Šie kukuliukai manę lydi nuo vaikystės.Juos kepdavo močiutė, mama, o dabar aš kepu savo vaikams.Minkšti lyg debesėlis, tirpstantys burnoje...Aišku, vaikystėj niekas neturėdavo Gravy granulių, bet gudrios šeimos moterys kažkaip sukosi ir aš tiksliai nežinau to padažo paslapčių, tad padažas su mano išvedžiojimais.
Nerašysiu daugiau nieko, imkit produktus ir išbandykit jeigu dar tokių nekepėte. Skanu iki nugriuvimo su elementariais produktais...
- 500 gr.faršo (naudojau kalakutienos faršą),
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
- džiuvėsėlių apvolioti kukulius.
Padažas:
- 2 šaukštai sviesto,
- 2 šaukštai miltų,
- 200 ml.sultinio vištienos (galima iš kubelio ),
- 3 šaukštai GRAVY padažo,
- prieskoniai pagal skonį.
Į faršą įmušti kiaušinį, dėti sutarkuotą svogūną, prieskonius ir jeigu reikia įberkite truputį džiuvėsėlių.Viską gerai išmaišykite ir darykite nedidelius kukuliukus.Apvoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apkeps.
Apkeptus kukuliukus dedame į puodą troškinimui.
Padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, įberkite miltus ir paskrudinkite.Sultinyje ištirpinkite Gravy padažo granules ir supilkite į keptuvę.Maišykite, kad nebūtu gabaliukų.Berkite prieskonius, išmaišykite.
Padažu užpilkite kukuliukus ir patroškinkite 10 min.
No comments:
Post a Comment