Wednesday 12 October 2016

Varškės pyragas

   Noriu viešai pasakyti savo vyrui: TU NUOSTABUS.
Kiekvieną savaitę be progos gaunu gėlių, vienos nespėja nuvysti, vazoj atsiranda kitos....

Kadangi vakar vyras lepino vėl gėlėmis, tai aš jį lepinau skaniu pyragu.Lengvai pagaminamas, produktai pas kiekvieną namuose randami, o obuolius galite keisti razinomis ar bananais.
    Iš pradžių planavau kepti iš pusės normos, bet prisiminus koks jis skanus, kepiau iš pilnos ir nesigailėjau, šiandien likęs tik mažas gabaliukas. O kitą dieną jis dar skanesnis.

    140 gr. šalto sviesto,
     240 gr. miltų,
     žiupsnis druskos,   
    2 kiaušiniai,
    100 gr. cukraus,
    1 šaukštelis vanilinio cukraus,
    500 gr. varškės,
    2 obuoliai.
       Į dubenį suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą.Minkome rankomis kol tešla tampa smėlio tekstūros.  Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą  ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Trečdalį  pasiliekame pyrago apibarstymui.
     Išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome.Dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir vanilinį cukrų, išmaišome Supilame ant pyrago pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.
      Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja ir pyrago vidurys nebanguoja. Paliekame atvėsti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...