Thursday 27 October 2016

Provanso balandėliai

   Šie balandėliai tokį vardą gavo todėl, kad naudojamos Provanso žolelės.
Originale reikalingi ryžiai, bet aš naudojau virtus grikius, nes kaip tik vakar turėjau išsivirusi.

  • 1 savojo kopūstas,
  • 1 svogūnas,
  • 500 gr.maltos avienos,
  • 500 gr. maltos jautienos,
  • 0.5 stiklinės virtų grikių,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštas Provanso žolelių mišinio (kalendra, petražolės, čiobreliai,raudonėlis.),
  • pipirai,
  • druska,
  • sultinio,
  • 3 šaukštai grietinės,
  • 3 šaukštai pomidorų pastos.
    Kopūsto lapus apvirti, išpjauti kieta lapo dalį.
Sumaišyti avieną su jautiena, berti žoleles, pipirus, druską.Dėti smulkintą svogūną, grikius, dėti kiaušinį ir gerai išminkyti.Daryti kukulius ir vynioti į kopūsto lapus.
     Sudėjus į puodą, užpilti sultiniu, kad vos apsemtu ir troškinti 30 min.Likus 5 min.iki pabaigos, dėti pomidorų pastą ir grietinę.
        Labai skanu su virtomis bulvėmis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...