Su šiuo dalyku privargau, kol išmokau, bet kliurkų pasitaiko ir dabar....
Reikės:
4 kiaušinių baltymų
110 gr. smulkaus cukraus
110 gr. cukraus pudros
Kiaušinių baltymus plakti mikseriu, kol suputos, plakant suberti po 2 šaukštus cukraus sumaišyto su cukraus pudra. Suberus pirmus šaukštus cukraus ir plakant reikia patikrinti šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų – turi visiškai nesijausti cukraus kristalų. Tik tuomet dėti kitus 2 šaukštus ir toliau plakti kol ištirpta.Taip plakam kol suberiam visą cukrų. Masė turi išsiplakti iki puros standžios, baltos, blizgios masės, kuri pavertus dubenį nekrenta lauk.
Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti morengų. Spausit prispaudę gausis vienodai apvalūs.
Kepti įkaitintoje 120 karštumo orkaitėje 1 valandą. Po valandos ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti…Tik pilnai atvėsusius morengiukus nuimkit nuo popieriaus.
Reikės:
4 kiaušinių baltymų
110 gr. smulkaus cukraus
110 gr. cukraus pudros
Kiaušinių baltymus plakti mikseriu, kol suputos, plakant suberti po 2 šaukštus cukraus sumaišyto su cukraus pudra. Suberus pirmus šaukštus cukraus ir plakant reikia patikrinti šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų – turi visiškai nesijausti cukraus kristalų. Tik tuomet dėti kitus 2 šaukštus ir toliau plakti kol ištirpta.Taip plakam kol suberiam visą cukrų. Masė turi išsiplakti iki puros standžios, baltos, blizgios masės, kuri pavertus dubenį nekrenta lauk.
Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti morengų. Spausit prispaudę gausis vienodai apvalūs.
Kepti įkaitintoje 120 karštumo orkaitėje 1 valandą. Po valandos ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti…Tik pilnai atvėsusius morengiukus nuimkit nuo popieriaus.
No comments:
Post a Comment