Sunday 21 August 2016

Soti sriuba su grybais

  


                     



    Pas mus vasara ir vėl dingo ir ko gero jau visam...
Kadangi vėjuota ir lietus, norisi sriubos, kad būtu šilta, šilta....
    Šiandieną daug užrašų praverčiau su sriubų receptais, bet neradau to, ko norėčiau ir būtu verta viską metus bėgt į virtuvę gaminti...
    Ši sriuba atsirado iš to kas buvo šaldytuve. Žodžiu: sotu, skanu, pigu, greita....

       2 bulvės,
       2 nedideli svogūnai,
       1 morka,
       3 šaukštai ryžių,
       200 gr.grybų( naudojau pievagrybius),
       1.5 l.sultinio daržovių,
       druska,pipirai,
       žalumynų,
       aliejaus kepimui.

    Į sultinį dedame per barokine tarką tarkuotas bulves.Paverdame kelias minutes ir suberiame ryžius.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas ir smulkintus grybus. Grybų aišku kuo daugiau, tuo skaniau....
     Visą keptuvės turinį verčiame į sriubą, beriame prieskonius, žalumynus ir išjungiame viryklę.Leidžiame skoniams susidraugauti ir skanaujame.
     Galima sutrinti visą šį reikalą,bet pas mus kaip minėjau anksčiau  trintų sriubų nemėgsta kai kas :)


2 comments:

  1. Labai skani sriuba. Idealus variantas su šviežiais miško grybais. Jie kitaip kvepia. Ačiū.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki Skanaus skanumėlis, aš nieko ir nesakau, pilnai pritariu Jums.Mielai ir pati naudočiau miško grybus, tik, kad pas mus UK., tokių nėra.

      Delete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...