Friday 12 August 2016

Perlinių kruopų troškinys


Senas, geras troškinys iš vaikystės


1.5 stiklinės kruopų,
400 gr.kiaulienos,
200 gr.pievagrybių,
4 maži svogūnai arba 1 didelis,
1 morka didelė,
prieskoniai pagal skonį,
alyvuogių aliejaus kepimui,
100 gr.šaldytų žirnelių(neturėjau aš).
Mėsą supjaustyti gabaliukais nedideliais,apkepti aliejuje iki auksinės spalvos ir atidėti.
Perlines kruopas iš vakaro užmerkite ir prieš gaminimą perplaukite.
Kruopas berkite į puodą,užpilkite 1.5 l.vandens(aš pyliau sultinio) ir virkite iki kol bus minkštos.
Svogūnus susmulkinkite,morką sutarkuokite ir apkepkite.Iškepus atidėkite.
Pievagrybius susmulkinti ir apkepti aliejuje.
Jeigu naudosite žirnelius,tada juos kartu su pievagrybiais keptuvėje pašildykite.
Visas daržoves,pievagrybius,mėsą dėkite į kruopas,berkite prieskonių,išmaišykite ir sudėkite į karščiui atsparius indelius porcijomis ir dėkite pasitroškinti į orkaitę 10 min.
Puikus patiekalas,kas laikosi dietų.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...