Saturday 13 August 2016

Grietinės keksiukai

Nežinau kokiais žodžiais apibūdinti šiuos keksiukus....Nė vienas epitetas apie keksiukus jiems netinka.
Neraliai skanūs, o valgant net prisimerki iš malonumo.
Būtinai, būtinai išbandykit...Patariu iš karto kepti iš dvigubos normos, nes nepastebėsite kaip jie dings nuo stalo.



200 ml.riebios grietinės,
2 kiaušiniai,
120 gr.cukraus,
130 gr.miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Dėkite grietinę(jeigu naudosite grietinėlę,tada išplakite iki lengvų putų) ir išmaišykite (grietinės atskirai neplakiau,kaip reikia plakt grietinėlę) lengvai.
Berkite miltus,kepimo miltelius,druską ir atsargiai išmaišykite.
Dėkite į popierines keksiukų formeles, tada į metalines tinkamas kepti orkaitėje(arba galite naudot silikonines) ir kepkite 15 min. arba kol ištraukus medinį smeigtuką, jis bus sausas.

Šaltinis yra Širšių lizdas,bet koreguota pagal mane.

1 comment:

  1. Tikrai skanūs, dar įdėjau vanilinio cukraus ir įmaišiau šilauogių, tik dėl jų gerokai ilgiau kepė ir betikrinant reikia nepamiršt, kad atidarius orkaitę, kol karšta, jie subliūkš

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...