400 gr.veršienos faršo,
400 gr.kiaulienos faršo,
400 gr.jautienos faršo,
1 stiklinė virtų perlinių kruopų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai maltų džiuvesėlių,
1 svogūnas,
50 gr.sviestas,
druska ,juodieji pipirai ,mairūnas pagal skonį,
aliejaus aptepimui.
Nulupkite svogūnus ir juos susmulkinę apkepinkite svieste.
Į dubenyje sumaišytą mėsą su kruopomis įmuškite kiaušinius, supilkite svogūnus, suberkite krakmolą ir džiuvesėlius. Pagardinkite druska, pipirias ir kitais mėgstamais prieskoniais.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Joje suformuokite zuikį ir jo viršų taip pat patepkite aliejumi.
Į stiklinę įpilkite vandens ir jį pasūdykite. Druskai ištirpus vandenį supilkite į skardą ir kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. 20 min.
Skanus ir karštas ir šaltas.
Įdėja rasta kulinariniame žurnale, puikiai pavyko.
No comments:
Post a Comment