Friday 12 August 2016

Netikras zuikis su perlinėmis kruopomis



400 gr.veršienos faršo,
400 gr.kiaulienos faršo,
400 gr.jautienos faršo,
1 stiklinė virtų perlinių kruopų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai maltų džiuvesėlių,
1 svogūnas,
50 gr.sviestas,
druska ,juodieji pipirai ,mairūnas pagal skonį,
aliejaus aptepimui.

Nulupkite svogūnus ir juos susmulkinę apkepinkite svieste.
Į dubenyje sumaišytą mėsą su kruopomis įmuškite kiaušinius, supilkite svogūnus, suberkite krakmolą ir džiuvesėlius. Pagardinkite druska, pipirias ir kitais mėgstamais prieskoniais.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Joje suformuokite zuikį ir jo viršų taip pat patepkite aliejumi.
Į stiklinę įpilkite vandens ir jį pasūdykite. Druskai ištirpus vandenį supilkite į skardą ir kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 1 val. 20 min.
Skanus ir karštas ir šaltas.
Įdėja rasta kulinariniame žurnale,
puikiai pavyko.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...