Kaip aš juokauju,ko gero gimiau su bulve rankoj,nes labai mėgstu bulvių patiekalus.
Šis patiekalas senas ir ko gero visos gaminate panašiai.Aš kiekvieną
kartą vis su kitokiu įdaru žaidžiu ir visada daugiau-mažiau būna skanu.
Įdarytos bulvės
4 labai didelių šviežių bulvių,
2 kubeliais supjaustytų svogūnų,
4 susmulkintų česnako skiltelių,
4 griežinėliai plonai pjaustytos šoninės,
6 susmulkintų svogūnų laiškų,
tarkuoto sūrio(jeigu norisi),
druskos ,
juodųjų pipirų,
aliejaus.
Pirmiausia bulves po tekančiu vandeniu gerai nuplauti, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.
Skardą ištiesti folija,patepti aliejumi ir sudėti bulves.Šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepti ~ 1 valandą.
Kol bulvės kepa,darome įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus,
suberti svogūnus ir pakepinti, suberti česnakus - pakepinti irgi.
Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2-3
min.). Tada suberti susmulkintus svogūnų laiškus, pabarstyti druska
pagal skonį, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti
nuo ugnies.
Iškepusias bulves perpjauti perpus išilgai, šaukštelio
pagalba išskobti paliekant apie 4 mm. storio bulvės sieneles. Išskobtą
bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti
visą įdarą. Viską sumaišyti ir šita mase prikimšti išskobtas bulves
.Apiberti sūriu ir dėti dar į įkaitintą orkaitę ir kepti kol sūris
išsilydis.
Tuesday, 9 August 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mėtų ir bazilikų ledai
2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko 4 kiaušin...
-
Neišsigąskite, čia ne vogtos nuotraukos, tik seniau mano fb.puslapis taip vadinosi ir logo ant nuotraukų senas. Šitas salotas pirmą ...
-
Rudenį, kai nurimsta mokslo metų pradžios emocijos ir viskas sukrenta į rutiną, manę dažnai aplanko nerimas. Vakarais atsigulusi į lovą ...
-
Pamačiusi žuvies turguje šias žuvis , negalėjau nenusipirkti. Prisiminiau rūkytų šių žuvų skonį ir norėjau pabandyti šviežios žuvies pa...



No comments:
Post a Comment