Tuesday 23 August 2016

Chašlama sriuba.

                      

                           



    Kelias dienas pas mus oras rudeninis, šalta, lietus...Vakar nors oras ir nebuvo geras, su vaikais važiavome į mano universitetą susitvarkti reikalų.O sušalome...
    Tad, nieko nelaukę ėjome virti sriubą, kurią prieš kelias dienas mačiau pas Iloną iš Skanus gyvenimas. Greitai sušilome ir toliau vertėme namus (vaikai, ne aš :) ) .
     Pasirodo šią sriubą aš senai verdu, tik vadinu ją guliašine, tik į ją nededu tiek daug česnakų.
     Sriuba skani,tokia visko daug, tad pamaitinsite didelę šeimą drąsiai.
     Pas mus jos jau vakar neliko, nes visi su kartojimais valgė, o aš bijodama, kad bus perdaug, viriau tik iš pusės normos, o jūs viską dvigubinkite, nes sriuba tikrai skani ir norėsis kartoti dar ir dar....
  
       
500 gr. kiaulienos sprandinės,
250 gr. česnako (mažinti negalima !) ,
  2 morkos ,
4 bulvės ,
  1 paprika,
2 svogūnai ,
keli lauro lapai ,
50 ml. aliejaus ,
druskos, pipirų ,
3 šaukštus pomidorų padažo,
vandens.
Mėsą marinuojame kaip mėgstate, aš paprastai,druska, pipiras, karis.
Nusivalome visas daržoves, susmulkiname. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname, tuomet dedame smulkintą mėsą, vis maišome, šalia beriame svogūnus, Kepiname,kol šiek tiek apskrunda, tuomet suberiame likusias daržoves ( išskyrus česnaką) prieskonius, pilame vandens,kad apsemtų viską, ne daugiau, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 20 min. Dangčio neatidarinėti !Po 20 min. sriubą pagardinti keliais šaukštais pomidorų padažu, suberti česnako skilteles, permaišyti ir dar uždengus troškinti apie 20 min.

Idėja iš Skanus gvenimas.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...