Thursday 5 November 2020

Lašiša ananasų patale

Žinau, kad visi laukiate mano įrašo apie tai, kaip sekėsi gaminti su DELIMANO AIR FRYER karšto oro gruzdintuve.
Išmušė tiesos valanda, kur sau neleisiu nieko sumeluoti.
Gavusi šį aparatą tiesą sakant žiūrėjau šiek tiek kreivai:dar vienas garų puodas, kurį ištraukiu kartą per metus. Na gerai, prižadėjau išbandyti, tad reikia pabandyti.
Klydau. Tai nėra dar vienas, eilinis garų puodas. Ne! Tai yra kažkas nerealaus. Šalin keptuves, orkaites ir visokius garų puodus... Turėkite vieną, bet gerą pritaisą ir tai...DELIMANO AIR FRYER karšto oro gruzdintuvė.
Tikrai nemeluoju, gaminant žuvį sutaupiau laiko ir indų, kurių būtų prireikia gaminant šį patiekalą.
Gaminau lašišą ananasų patale. Jokio skysčio, jokio aliejaus. Tiesiog į karšto oro gruzdintuvės indą įdėjau ananasų riekeles, ant viršaus paruoštą lašišą ir nustačiusi laiką bei temperatūrą atsisedau ant sofos su kavos puodeliu. Viską už manę padarė  karšto oro gruzdintuvė, o aš tik vėliau sudėjau gruzdinimo indą į indaplovę.
Žuvis išorėje tapo apskrudusi, o vidus minkštas,plius ananaso kvapas įsigėrė į žuvį, tad patiekalas tapo ne tik sveikesnis, bet ir labai skanus.
Manau taip ruošiu žuvį net Kūčių vakarui.
 2 asmenims, 10 min.

2 lašišos filė gabaliukai po 150 g.
4 kons. ananasų žiedai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
mėgstamų salotų patiekiant.

Žuvį pagardiname druska ir pipirais.
Gruzdintuvę įkaitiname iki 180 C.
Į DELIMANO AIR FRYER karšto oro gruzdintuvės gruzdinimo indą dedame nuvarvintus ananaso žiedus, ant viršaus dedame lašišą. Nustatome 10 min. laiką ir gruzdiname.
Tiekiame su norimomis salotomis.

#reklama #delimanolt #delimanolietuva #10metukartu #malonumasgamintikasdien


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...