Saturday 3 October 2020

Antiena su marinuotais agurkais

Taip jau nutiko, kad ir vėl antienos receptas, jau berods ketvirtas iš eilės. Prižadu po šio įrašo kurį laiką nebus receptų su antiena.

Šį publikuoju todėl, kad noriu pristatyti šios savaitės projekto KarantinoSkoniųKelionės receptą, o jis pas manę buvo su antiena.

Praeitą savaitę iššūkį man metė Valgė Spalvė, tad turėjau galvoti šalį, kur keliausime su kitomis blogerėmis. Kadangi jau kurį laiką aš gyvenu Anglijoje ir sergu už "Leeds United", tai iš mano pusės kaip ir turėjo būti šalis Anglija. Norėjau, kad merginos pasiknaisiotu giliau ir parodytų, kad anglai valgo ne tik "Jacket potatoes" ar "fish and chips", bet ir kai ką daugiau.

Aš šiai kelionei pasirinkau antieną su raugintais agurkais. Tai senovinis anglų patiekalas, kuris mena dar XIX a. Receptą kažkada labai senai aptikau viename fainame tinklaraštyje ir buvau pasižadėjusi, kad būtinai kada nors išbandysiu. Laukti reikėjo ilgai...Receptas skamba neįprastai, bet jis nesudėtingas. Tad jei po šios vasaros turite prisimarinavę agurkų, pats metas pirkti antienos ir atidaryti viena stiklainį agurkų. Garnyrui naudokite ką mėgstate, bet skaniausia vis gi su bulvėmis :)



2 ančių kulšelės ("Lapino puota")

1/2 svogūno

1 stiklinė antienos sultinio(keičiau į vištienos)

1 česnako skiltelė

2 marinuoti agurkai

lauro lapų

Antienos kulšeles apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus. Dedame į puodą.

Keptuvėje kur kepė antiena, dedame smulkintus pusžiedžiais svogūnus ir pakepiname, kol suminkštės. Dedame į puodą su antiena, įdedame česnaką, lauro lapus, užpilame sultiniu ir uždengus dangčiu troškiname apie 50 min. ant vidutinės kaitros.

Iš puodo išimame antieną ir į likusį sultinį dedame griežinėliais pjaustytus agurkus. Leidžiame užvirti. Jei skystis nugaravęs, įpilame papildomai dar sultinio. Druskos nedėkite, nes agurkai gali būti sūrūs ir plius sultinys.

Šiuo agurkų padažu užpilame antieną.

Skanaus.

Šaltinis:Su šaukštu aplink pasaulį, bet adaptuota pagal mano poreikius.

 

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...