Thursday 17 September 2020

Ančiukų skilvelių troškinys

Kažkas greito, bet skanaus... Taip atsakau vyrui, kaip paklausia kas bus vakarienei.

Kai gavau lauknešėlį iš "Lapino puota", ten buvo ir ančiukų skilveliai(skrandukai).Vaikystėje net pešdavomės su pusbroliais pas močiutę, kam atiteks šis delikatesas :)

Dabar kai peštis nebereikia, ramiai galima pagalvoti ką skanaus iš jų pagaminti.

Žinau daug žmonių, kurie nemėgsta subproduktų, bet ko gero tų, kurie mėgsta yra daugiau :)

Dalinuosi paprastu, bet labai skaniu patiekalu, kuris puikiai tinka šaltom rudens dienom.



500 g ančiukų skilvelių(Lapino puota)

500 g bulvių

1 didelis svogūnas

2 morkos

5 pievagrybiai

2 šaukštai sviesto

druskos ir pipirų pagal skonį

2-3 lauro lapai

žalumynų

Skilvelius apverdame vandenyje su lauro lapais.Susmulkiname vieno kąsnio gabaliukais(galima ir mažesniais).

Į keptuvę dedame sviestą ir jį ištirpiname. Dedame smulkintus svogūnus ir pakepiname kelias minutes. Tuomet sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, pievagrybius ir pakepiname dar kelias minutes.

Į kepimo indą(geriausia moliniuose indeliuose) sudedame kubeliais pjaustytas bulves,skilvelius, dedame kepintas daržoves ir grybus, pagardiname druska bei pipirais.Užpilame vandeniu arba sultiniu, kad šiek tiek apsemtų, uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę 180 C. apie 30-35 min., kol viskas išsitroškins.

Tiekiant užberiame smulkintų žalumynų.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...