Thursday 20 February 2020

Sumuštiniai su lašiša ir salotų užpilu

Kas manę seką-žino, kad pusryčių valgyti aš nemėgstu. Užtenka tik kavos puodelio.
Dabar kai vaikai namuose-pusryčiai privalomi net ir man :)
Sumuštiniai su dešra jau atgyvenęs reikalas, tad visai smagu "pažaisti" su kitais produktais.
Būtinai pasigaminkite užpilą šiems sumuštiniams, nes tuomet pajusite tobulą skonį, kuris padės atsiskleisti kitas sumuštinio natas. Ir kiekvieną rytą norėsite tik jo :)

2 vnt. 10 min.

1 avokadas
1 šaukštas neriebaus natūralaus jogurto
1/2 citrinos sulčių
2 riekės juodos duonos
80 g rūkytos lašišos
keli griežinėliai agurko
2-3 ridikėliai
žalumynų

Užpilas:
žiupsnelis čili drožlių
2 lapeliai mėtų
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštas balto vyno acto

Užpilui mėtų lapelius susmulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais.
Avokado minkštimą sumaišome su jogurtu, citrinos sultimis (galite pagardinti druska bei pipirais) ir sutriname šakute iki vientisos masės.
Dedame avokado masę ant juodos duonos(jei mėgstate, galite paskrudinti), uždedame po kelis griežinėlius agurko ir ridikėlių, dedame lašišą, smulkintus žalumynus. Pašlakstome salotų užpilu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...