Sunday 13 October 2019

Anties krūtinėlė su medumi ir cinamonu.

Oi kaip ilgai manęs čia nebūta. Keista. Lyg ir gaminu kasdien, lyg ir prie kompo prosėdu dažnai, o receptų kaip nėr, taip nėr...
Na kol paskutiniai sekėjai dar nepabėgo, skubu dalintis skaniu antienos patiekalu, kurį pagaminau iš Lapino puota produkcijos.
Antiena yra labai mėgstama Prancūzijoje, ten antiena labai dažnai valgoma ir mėgstama.Tad ir šis patiekalas galima sakyti yra prancūzų virtuvės perliukas.
Cinamonas, medus ir antiena, tikrai puikus trio, kuris šiam patiekalui gali suteikti šventinį recepto statusą :)
Salotas ir patį garnyrą naudokite kokį mėgstate, aš labiau noriu pasidalinti pačios antienos receptu.

1 asmeniui, 20 min.

1 anties krūtinėlė su oda
2 šaukštai balzamiko acto
2-3 šaukštai skysto medaus
1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
1/4 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cinamono

Anties krūtinėlę keliose vietose negiliai įpjaukite. Šios įpjovos padės į gilumą patekti marinatui bei glaistui.
Krūtinėlę ištrinkite druska bei pipirais.
Dubenyje sumaišykite medų, balzamiko actą ir cinamoną. Dėkite antieną ir palikite keliom minutėms.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir dėkite krūtinėlę odele žemyn ir kepkite ant stiprios kaitros apie 2-3 min., tuomet apverskite ir sumažinę kaitrą iki vidutinės kepkite dar 5-7 min.
Likusiu marinatu vis patepkite kepamą krūtinėlę.
Į lėkštę dėkite salotas ar kitą garnyrą ir uždėkite pjaustytą krūtinėlę.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...