Monday 22 July 2019

Kepti varškėčiai su cukinija

Po aktyvaus savaitgalio nusprendžiau, kad šiandien bus ramus pirmadienis. Ir gerai, nes gana lėkti, reikia kartais ir sustoti.
Kartą kažkokiame rusiškame portale užmačiau varškėčius su cukinijomis, akimis perbėgau receptą ir jį užmiršau. Ir dabar užsimaniausi pusryčiams varškėčių bandžiau atgaminti, bet tiksliai neprisiminiau (o gaila, kad neužsirašiau), tad gaminau iš tiek, kiek atsiminiau :)
Ką galiu pasakyti? Tikrai skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą.
p.s. aš cukinijas nulupau ir nuspaudžiau sutarkavusi jų sultis. Dar čia reikėtų skmulkintų krapų arba petražolių,bet aš jų nedėjau.

250 g varškės
100 g cukinijos
1 kiaušinis
3 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
smulkintų krapų arba petražolių (nebūtina)

Į dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinį ir įberiame druskos.Gerai ištriname.
Į kitą dubenį sutarkuoti cukiniją. Jei cukinija yra nedidelė, jos nulupti nereikia. Palaikykite kelias minutes sutarkuotą cukiniją ir tada nuspauskite atsiradusį skystį.
Sudedame tarkuotą cukiniją į varškės masę.Jei naudosite žalumynus, tuomet juos susmulkinkite ir sudėkite į dubenį su varške.
Viską gerai išmaišyti ir suberti miltus.Dar kartą gerai išmaišome.
Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš varškės tešlos formuojame drėgnomis rankomis varškėtukus, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Tiekiame su grietine.


Šaltinis:rusiškas portalas internete, bet tikslaus recepto nepamenu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...