Tuesday 9 October 2018

Ispaniškas apkepas:Quesada Pasiega

Šis ispaniškas apkepas yra tobulas dėl vieno dalyko - jis yra be proto paprastas ir skanus. 
Tai tradicinis ispanų apkepas ir jo receptą radau viename ispaniškame bloge, kuris rašo angliškai.
Sužavėjo savo paprastumu, tad norėjosi išbandyti čia ir dabar.
O jau kvapas jo koks... 
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet aš esu nekantri ir man norėjosi jį čiupti tuojau pat ir pasimėgauti su puodeliu kavos ar stikline pieno.

8 asmenims, 55 min.

200 gr. rikotos sūrio,
2 kiaušiniai,
70 gr. sviesto,
1 st. cukraus,
1 st. miltų,
2 st. pieno,
2 šaukšteliai citrinos žievelės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Išplakite minkštą sviestą su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite rikotos sūrį ir žiupsnelį druskos.
Supilkite pieną ir pamažu berkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite  citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.
Supilkite apkepo masę į pasirinktą kepimo skardą (naudojau metalinę, kuri būna orkaitėse) ir kepkite  35 - 45 min. Ar apkepas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku.
Tiekite su mėgstama uogiene ar kitokiu norimu garnyru.

Šaltinis:spanishsabores.com



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...