Friday, 27 July 2018

Obuolių trupiniuotis su cinamonu ir gervuogėmis.

Pas mus už tvoros augą gervuogės ir niekas jų neskina, nes visi anglai įsitikinę:kam skinti, jeigu galima nusipirkti parduotuvėje. Krūmai aplipę uogomis ir jos niekam nereikalingos. Aš sugalvojau kepti trupiniuoti obuolių, bet paskui šovė mintis, kad saldūs obuoliai puikiai derės su rūgštokomis gervuogėmis. Prisiskynėme indelį uogų ir bėgome kepti.
Ką galiu pasakyti be to, kad jis skanus? Jis nuostabus ir labai greitai pagaminamas. Aš kepiau porcijiniuose indeliuose, tad labai greitai viskas gavosi.
Prisižadėjau sau, kad kasdien 5 dienas pristatysiu į blogą po vieną patiekalą su obuoliais ir tai bus ne tik pyragai, bet ir salotos, sriubos ar net rimčiau...
Startuoju su pirmuoju receptu.

6 asmenims, apie 30 - 40 min.

3 nedideli obuoliai,
1 nepilna stiklinė gervuogių,
1 šaukštas cinamono,
150 gr. cukraus ( geriausia rudojo),
150 gr. miltų,
75 gr. šalto sviesto,
sviesto ištepti kepimo formeles.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C. temp.
Obuolius perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Dubenyje sumaišome obuolius, uogas, cinamoną ir cukrų. Atidedame į šoną, kol ruošime trupinukus.
Į miltus dedame tarkuotą ( galima ir mažais kubeliais supjaustyti) sviestą ir su rankomis maišome, kol sviestas pasidengs miltais ir taps trupinukais.
Kepimo indelius ištepame sviestu, dedame 2/3 indelio tūrio obuolių - uogų masės ir užberiame gausiai trupinukais.
Dedame indelius į kepimo skardą ir kišame į orkaitę. Kepame 20 min., kol trupiniuotis iškeps ir viršus gražiai apskrus.
p.s. jei viršus per greitai skrunda, pridenkite su folija.
Iškepusius traukiame iš orkaitės ir valgome.
Labai skanu su vaniliniais ledais.

Šį trupiniuotį galite kepti ir didesniame kepimo inde, tada laikas kepimo atitinkamai pailgės.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...