Wednesday 24 January 2018

Vištų kepenėlės su grybais.

Kartais norisi kažko paprasto. Kad nereikėtu sverti miltų kruopelių, ar skaičiuoti pipirų grūdelių...Norisi pusvalandžio ilgumo patiekalo ir kuo mažiau produktų. Norisi tokio patiekalo, kad be jokių imantrybių  ir be ilgo laiko barškinant puodais jaustumeisi laimingas nuo pats pirmo kąsnio...
Šis patiekalas nėra niekuo išskirtinis, tiesiog kasdieninis, paprastas, naminis... Šis receptas į mano namus atėjo iš vienos lenkaitės lūpų, kai kartu universitete sėdėdamos užsipliurpėme apie maistą. Jos mama, močiutė dabar ir ji gamina šį iš kartos į kartą perduodamą receptą.Ateityje ji tikisi, kad ir jos dukra gamins jį. Visų smulkmenų neišdavė, bet aš pasikoregavusi šiek tiek pagal save šiandieną paruošiau savo šeimai. Aišku, miško grybų neturėjau, tad naudojau pirktus pievagrybius.
Žodžiu, puikus patiekalas, kurie mėgsta kepenėles, naminį skanų maistą ir, kad ilgai nereikėtu barškinti puodais.
Aš susisukau per pusvalanduką.

500 gr. kepenėlių ( naudojau vištienos),
2 šaukštai aliejaus,
2 svogūnai,
1 morka,
6 pievagrybiai,
2 šaukštai miltų,
150 ml.grietinėlės,
1 šaukštelis rūkytos paprikos,
150 ml.karšto vandens,
druska,
pipirai.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus. Kai svogūnai šiek tiek suminkštės dėkite tarkuotą morką, smulkintus grybus ir pakepinkite kelias minutes, kol daržovės ir grybai suminkštės. Išėmę iš keptuvės atidėkite į šoną.
Kepenėles apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje po 4 min. iš kiekvienos pusės.
Į troškinimo puodą sudėkite apkepintas daržoves, grybus ir kepenėles, berkite papriką, druską ir pipirus. Išmaišykite.  Pilkite karštą vandenį ir patroškinkite 10 min. ant nedidelės liepsnos. Likus keliom minutėm iki troškinimo pabaigos, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek patroškinkite.
Išjungiame viryklę.
Valgome su pasirinktu garnyru.
Šiuo atvėju mes valgėme su ryžiais ir raugintų kopūstų salotomis ( būtent taip valgo lenkaitės Majos šeimoje).

Šaltinis:kurso draugė Maja iš Lenkijos.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...