Monday 11 December 2017

Vištos krūtinėlė su pikantišku persikų padažu.

We wish you a Merry Christmas, we wish you....Aš ir vėl su dainomis.  Prieš man sėdant rašyti šį įrašą į duris pasibeldė vaikai ir man jas atidarius užtraukė šią dainą...Teko vaišinti saldainiais. Tai va, pas mus nori to ar nenori, bet šventės kvėpuoja pašėlusiu greičiu į nugarą.
Mieste vokiečių kalėdinė mugė, prisižadėjau sau, kad penktadienį būtinai ten apsilankysiu. Mėgstu aš ją, tik kainos net anglų kišenėm didokos. Bet aš sau leisiu nusipirkti karšto kalėdinio vyno, kelias smulkmenas dovanoms...

Na o dabar apie visai nešventišką, bet labai skanų patiekalą. Šis patiekalas užrašytas jau seniai, bet su šiokiais tokiais nukrypimais išbandžiau tik šiandien. Padažas...dieviškai skanus. Jeigu ir jūs esate išprotėję dėl skanių padažų, tai būtinai išbandykite.

1 vištienos krūtinėlė,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis šviežiai maltų pipirų,
1 šaukštelis prieskonių mišinio ( raudonėlis, dž.bazilikas, rūkytos paprikos milteliai, česnako granulės),
alyvuogių aliejaus,
1 kons. persikas,
1 žiupsnelis maltų čili pipirų.
Vištieną apšlakstykite aliejumi, ištrinkite druska, pipirais ir prieskonių mišiniu. Palikite pasimarinuoti per naktį.
Vištos krūtinėlę dėkite į skardą ir įkaitintoje iki 200 C. temp. orkaitėje kepkite 15 min. arba, kol iškeps.
Persikus sutrinkite trintuvu iki košelės ( jei ji per tiršta, galite įpilti šiek tiek skysčio iš skardinės, kurioje buvo persikai) ir suberkite maltus čili pipirus.
Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
Tiekite vištieną su pasirinktu garnyru ir aplieta persikų padažu.

p.s. iš šio kiekio gausis tik viena porcija, norint daugiau, didinkite kiekius.

Šaltinis:15 min. maistas.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...