2017 m. lapkričio 13 d., pirmadienis

Citrininės avinžirnių salotos.

Salotų draugystė yra viena iš geriausių. Su jomis lengvai galima susitarti ir kaskart įdėjus kokį kitą ingridiantą, gali gautis vis kitoks skonis. Jos taip pat gali būti sočios, turtingos spalvų ir skonių... Valgai ir negali sustoti, o ir sąžinė negraužia, kad nenustoji valgyti. Čia gi salotos ir nuo jų svorio nepriaugsi taip, kaip nuo mažo desertuko. šypt.
Šios salotos su ryškiomis spalvomis ir ryškiu skoniu. Puikus patiekalas tiems, kas prisižiūri savo kūno formas ir tiems, kas mėgsta avinžirnius. Šios karštos salotos puikiai tiks vienos ir prie kepsnio, čia jau kaip išgalvosite jūs.
Tai puikios salotos, kurias gaminau jau ne kartą. Tai traškios salotos, o avinžirniai dar ir puikus baltymų šaltinis.
Nieko nelaukiame ir einame gaminti, juk tuoj pietų metas.

4 porcijos, laikas: apie 30 min.( virimas įskaičiuotas)



200 gr. avinžirnių,
2 pomidorai,
2 nedideli agurkai,
1 raudonas svogūnas,
1 skiltelė česnako,
1/2 saldžios paprikos,
nedidelis pundelis petražolių.

UŽPILAS:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
1 nutarkuotos citrinos žievelė,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio pipirų.

Užpilui visus ingridiantus sumaišome ir paliekame stiklainyje, kol prireiks.
Avinžirnius išmirkome per naktį.
Išmirkytus avinžirnius išverdame. Beriame į dubenį. 
Pomidorus perpjauname per puse, išimame sėklas ir susmulkiname. Agurkus, papriką ir svogūną susmulkiname kubeliais. Beriame prie avinžirnių į dubenį. Įspaudžiame česnaką, sudedame smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome.
Užpilame salotų užpilu ir tiekiame, kol avinžirniai šilti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.