2017 m. spalio 25 d., trečiadienis

Garuose ruoštas omletas su daržovėmis ir sūriu.

       Kas būtų, jeigu tradicinį omletą bandytume įspausti į garų puodą? Ogi puikių puikiausiai, prašmatnaus skonio omletas. Tad daug netuščiažodžiausiu, o papasakosiu kaip gaminau.
       Skoniu šis omletas nenusileidžia įprastiems omletams, šis gal netgi geriau, nes jis yra garintas ir nereikia jokių riebalų.
        Turite garų puodą? Tuomet pirmyn, nes šiam patiekalui būtinas puodas, o ir darbo mažai...
  •   5 kiaušiniai,
  • 150 ml. pieno,
  • 1 pomidoras,
  • 1 saldi paprika,
  • 1/2 avokado,
  • 100 gr. kieto sūrio,
  • pundelis svogūno laiškų,
  • druska,
  • pipirai.
       Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Įpilti pieno ir vėl išplakti.
Papriką perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kebeliais. Pomidorą ir avokadą susmulkinti mažais gabaliukais. Sūrį sutarkuoti. Svogūno laiškus susmulkinti.
        Daržoves sudėti į garų puodą be skylučių arba tiesiog į dubenėlį, kuris tilptu į garų puodą, užpilti kiaušinių plakiniu ir gausiai apiberti sūriu. Uždengti dangčiu.
        Virti 25 - 30 min.garuose.
p.s. nepamirškite į garų puodą įpilti vandens.

         2 asmenims. Laikas apie 40 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.